1 jaar abonnement iPhone 7

1 jarig iPhone 7 abonnement

Om de 2 jaar wordt het serienummer van de iPhone verhoogd. Met de iPhone 7 zijn we weer bij een nieuw cijfer aanbelandt. In tegenstelling tot voorgaande generaties, is er met de introductie van de 7 geen totaal nieuw design gepresenteerd. Deze wordt in 2017 verwacht. Wat is er dan wel nieuw met de iPhone 7, en is dat het upgraden waard?

Nee, geen koptelefoonaansluiting

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: er is geen 3.5 mm koptelefoonaansluiting aanwezig. Daarnaast zijn de grootste veranderingen op het gebied van specificaties de A10 Fusion chip, de sterk verbeterde camera, de toevoeging van waterbestendigheid, en het weglaten van de 3.5 mm koptelefoonaansluiting.

Vooral die laatste beslissing heeft veel stof doen opwaaien, maar volgens Apple is het tijd voor draadloze audio en heeft de 3.5 mm aansluiting zijn langste tijd gehad. Dat nog geen andere grote fabrikant dit besluit heeft genomen, komt volgens Apple door het ontbreken van courage, oftewel moed. Zoek je een nieuwe iPhone met koptelefoonaansluiting, dan is de iPhone 7 geen goede optie. Apple levert wel standaard een converter mee waarmee je gewone koptelefoon alsnog via lightning kan aansluiten, maar dat is geen fijne oplossing voor de lange termijn. Apple zet in op draadloze koptelefoons en oortjes, met onder andere de introductie van de AirPods. Dit zijn draadloze oortjes met een accuduur van 5 uur waarmee je naast muziek luisteren kan bellen, en met Siri communiceren.

Verbeteringen

Over naar de echte verbeteringen, waar iedereen wat aan heeft. Ten eerste is de iPhone 7 nu bestendig tegen water. Dit is wat anders dan waterdichtheid. Waterbestendigheid in het geval van de iPhone 7 houdt in dat de iPhone één meter onder water kan, voor een halfuur lang. Dit wordt ook wel de ip-67 certificering genoemd. Vergelijk je dit met de Samsung Galaxy S7, dan is deze nog een slag waterbestendiger: de S7 heeft namelijk een ip-68 certificering. Daarnaast is de A10 Fusion chip ontzettend snel gemaakt: voor het eerst zijn er 4 rekenkernen aanwezig in een iPhone. Twee kernen zijn gemaakt voor de taken die weinig rekenkracht eisen, zoals Twitter of Facebook openen en een beetje scrollen. De andere twee kernen zijn voor zware taken zoals gamen. In combinatie met iOS 10 en iets grotere accu, zorgt dat ervoor dat de iPhone 7 twee uur langer meekan op de accu dan de iPhone 6S. Daarmee moet je 14 uur wifi kunnen browsen en 13 uur lang draadloos video kunnen afspelen, claimt Apple.

Dat de 3.5 mm audioaansluiting ontbreekt geeft wel meer ruimte in de iPhone. Zo zijn er stereospeakers toegevoegd voor beter geluid bij het afspelen bij video’s, en klikt de homebutton niet meer fysiek. In plaats daarvan is er een trilmotortje toegevoegd die een klik simuleert, zoals Force Touch bij de MacBook ook doet. Het scherm is ook lichtjes verbetert met een bredere kleurweergave en een maximale helderheid die 25% hoger ligt. Het formaat is met 4.7 inch gelijk gebleven. De pixeldichtheid van 326 blijft relatief laag vergeleken met andere high-end smartphones, maar blijkt voor Apple voorlopig voldoende te zijn. Natuurlijk is 3D Touch ook weer aanwezig, waarmee je verschillende acties per app of op het lockscreen kan uitvoeren door harder op het scherm te drukken. Ook is het scherm een LCD en geen OLED. Deze stap zal volgend jaar waarschijnlijk wel worden gemaakt.

Verbeterde camera

Een onderwerp waar Apple zoals gebruikelijk veel aandacht aan besteed, is de camera. Apple heeft namelijk op dit gebied wel wat goed te maken vergeleken met bijvoorbeeld Samsung. Daarom werken er nu in totaal ook 800 mensen aan de camera van de iPhone. De resolutie van 12 megapixel is gelijk gebleven, maar er des te meer veranderd aan de sensor. Door een diafragma van f/1.8 kan er nu meer licht de sensor bereiken en zijn foto’s in het donker een stuk beter. Daarnaast is de flitser aangepakt, en bevat deze nu 4 verschillende kleuren voor het beste resultaat. Apple noemt deze flitser de True Tone Flash. Er is nu ook voor het eerst optische beeldstabilisatie toegevoegd op de iPhone 7: voorgaande jaren was deze feature alleen toebedeeld aan de grotere Plus iPhone. Hiermee worden foto’s een stuk minder snel wazig bij beweging. Door de camera precies de tegenovergestelde richting van jouw bewegingen te laten bewegen, blijft de camera stabiel op dezelfde plek. Ook de front-facing camera heeft een boost ontvangen en heeft nu 7 megapixels.

Kleine updates

Ten slotte heeft Apple nog enkele andere kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo is er nu ondersteuning voor mobiel internet tot en met een snelheid van 450mbit. Dit zet de deur open naar het gebruik van 4G+, al is nog niet duidelijk of hier in de Benelux gebruik van kan worden gemaakt. Ook is de opslag van het instapmodel van 16GB naar 32GB gegaan, een welkome verandering in 2016. Daarbij zijn er nu ook modellen met 128 GB en 256GB beschikbaar. Omdat deze update veel kleine verbeteringen bevat is een 1 jarig abonnement iPhone 7 een goede keuze. Dan kan je volgend jaar weer eenvoudig wisselen naar het nieuwe S model.

Kleuren en beschikbaarheid

Wil je een iPhone 7 in combinatie met een 1 jarig abonnement, check dan zeker even bovenstaand overzicht. Een 1 jarig abonnement is erg handig, zodat je na deze periode kan beslissen of je overstapt naar de nieuwe iPhone, of nog een jaartje je huidige toestel houdt. Prepaid zijn de prijzen van de iPhone 7 licht gestegen: de iPhone 7 is €20 duurder geworden en begint nu vanaf €770 voor het 32GB model. Voor €100 meer ga je een stap omhoog in het geheugen. Er zijn ook nieuwe kleuren toegevoegd. Je kan nu kiezen uit totaal 5 kleuren: gitzwart, zwart, zilver, goud, en roségoud. Het model met gitzwart is alleen vanaf 128GB te krijgen. Bovenaan deze pagina kan je kijken welk 1 jaar abonnement met iPhone 7 het goedkoopste is. Vergelijk de aanbieders nu.

1 jaar abonnement iPhone 7