Dit wordt de iPhone 7

De iPhone 7 is één van de meest geanticipeerde toestellen van 2016. Van Apple wordt verwacht dat er een grote verandering aan zit te komen, aangezien de beurt nu weer is aan een nieuw typenummer. Dat is echter niet geval: de iPhone 7 (of iPhone 6SE?) zal relatief weinig veranderingen hebben dit jaar. Volgend jaar zullen er wel grote zaken worden aangepast waaronder het scherm en ontwerp. Apple wil deze veranderingen waarschijnlijk bewaren voor het 10-jarige jubileum van de iPhone. Voordat het zover is, nemen we een kijkje wat ons staat te wachten bij de iPhone 7.

Nieuw uiterlijk: evolutie in plaats van revolutie

Net als bij iOS 10 kiest Apple voor evolutie in plaats van revolutie. De meest in het oog springende verandering is de aanpassing van de antennebanden: deze zijn om de randen het toestel heen geplaatst in plaats van recht over de body heen. De camera zal bij de iPhone 7 net als de 6S een stukje uitsteken, maar dit zal bij de iPhone 7 Plus nog veel erger zijn. Voor de rest is het uiterlijk identiek, zelfs de afmetingen komen bijna met elkaar overeen.

De camera’s zullen zoveel verschillen qua formaat omdat de reguliere iPhone 7 met een standaard camera wordt uitgerust, maar de iPhone 7 Plus met twee camera’s. Deze twee camera’s zorgen voor betere prestaties in minder licht, en zullen wellicht zelfs over optische zoom beschikken. Hierdoor kan je inzoomen zonder aan kwaliteit in te boeten.

De homebutton zal bij de iPhone 7 waarschijnlijk drukgevoelig zijn, wat voor Apple meerdere opties mogelijk maakt met de homebutton. De grootste verandering is vrij klein qua grootte, maar des te belangrijker: het weglaten van de 3.5 mm audiopoort. De geruchten zijn hier unaniem over dat deze poort het niet zal halen. Dit zal een groot gemis zijn voor alle mensen die makkelijk hun bestaande koptelefoon willen gebruiken: zij zullen nu van een adapter gebruik moeten maken.

Er schijnt nog een derde model aan te komen: de iPhone 7 Pro. Deze verschilt niet veel van de iPhone 7 Plus, op uitzondering van de Smart Connector aan de achterzijde na. Deze Smart Connector kennen we van apparaten zoals de iPad Pro, waarmee je bijvoorbeeld toetsenborden of een slim hoesje kan aansluiten.

Verschillende onderhuidse veranderingen

Apple zal voor het eerst in plaats van standaard 16GB de sprong naar 32GB maken. Welkom in 2016, Apple. Natuurlijk zullen de iPhone 7 en 7 Plus de nieuwste A10 processoren krijgen, die vanzelfsprekend erg snel zijn. Wat wel nieuw is, dat de iPhone 7 Plus & Pro waarschijnlijk 3GB aan werkgeheugen zullen krijgen. De iPhone 7 zal het moeten doen met 2GB aan werkgeheugen, nog altijd ruim voldoende voor het efficiënte iOS. Daarnaast zal de accu in de iPhone 7 ongeveer 14% groter zijn dan de iPhone 6S, waardoor er samen met de efficiëntere processor en besturingssysteem een langere accuduur in het verschiet ligt. Het scherm zal grotendeels hetzelfde zijn als de vorige generatie iPhone, maar zal wellicht wat minder reflecteren in zonlicht. Deze techniek kwamen we ook al tegen in de iPad Pro en het is logisch dat Apple dit doortrekt naar de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Over een eventuele resolutieverhoging is op dit moment geen eenduidige conclusie te trekken.

Wil je als eerste de iPhone 7 of iPhone 7 Plus proberen, houd dan vooral 1 jarig abonnement in de gaten. We zullen zo snel mogelijk de iPhone 7 met 1 jarig abonnement online zetten.