Top 5 beste agenda apps voor Android

Bijna alle agenda apps werken met samen met Google Calender. Hierdoor heb je uit ontzettend veel agenda apps de keuze, en hoef je niet per app opnieuw je afspraken over te zetten. Daarnaast kan je uit veel meer agenda apps kiezen dan diegene die standaard op je Android apparaat wordt meegeleverd. Zoveel mensen, zoveel wensen, en daarom zetten wij de 5 beste agenda apps voor Android op een rijtje. Elke app heeft zijn of haar sterke punten, waardoor er voor iedereen iets te kiezen valt.

1. Digical Agenda

Digical zet persoonlijkheid bovenaan. Met talloze verschillende thema’s kan je je agenda precies naar eigen smaak samenstellen. De verschillende weergaven die Digical biedt zorgen er daarnaast voor dat de app erg geschikt is voor productiviteit. Een maandweergave, weekweergave of een combinatie van beide: alles is aanwezig. Ook kan je externe agenda’s toevoegen, zoals Nederlandse feestdagen of sportevenementen. Nadeel is wel dat de app na twee weken advertenties gaat tonen. Wil je deze niet meer zien, dan zul je de betaalde versie van €5 moeten aanschaffen.

2. Boxer Calendar

Boxer heeft Material Design hoog op het prioriteitenlijstje staan. Met vloeiende animaties, goed uitgewerkte menu’s en een consistente ervaring als gevolg, is de app een plezier om te gebruiken. Boxer zegt dat in combinatie met hun andere app, Boxer Email, je op de snelst mogelijk manier afspraken kan maken via email. Dat weerhoudt Boxer Calender er niet van om als zelfstandige app prima te functioneren. Vooral de combinatie van maand en weekweergave is goed uitgewerkt. Op de tablet is nog een speciale maandweergave voor je agenda beschikbaar. De app is gratis te gebruiken en bevat geen advertenties.

3. Cal: Any.do Kalender

Van de makers van het bekende to-do lijstje Any.DO Todo-lijst, heeft dit team een zeer strakke agenda app neergezet. De app is ontzettend makkelijk om te gebruiken en bevat relatief weinig opties. Hierdoor is de ervaring erg consistent en de leercurve heel klein. De vloeiende animaties dragen hier ook aan bij. Een leuke toevoeging zijn de achtergronden, die je kan instellen naar thema. Hierdoor heb je elke dag een andere mooie foto als achtergrond. De app is gratis te gebruiken en bevat geen advertenties.

4. Today Calender

Today Calender is de de absolute koning van Material Design. Ook hier zijn verschillende weergaven van je agenda mogelijk, samen met diverse kleuren die je per afspraak kan instellen om overzicht in je afspraken te houden. De bijhorende widget van Today Calendar is één van de mooiste die er is, met een licht transparante achtergrond. Deze app kost €2.51, maar als je de strakste widget voor je agenda wilt kan je deze niet missen. Grappig is dat je ook het weer kan toevoegen als subitem in je agenda-afspraak, waardoor je precies weet wat voor kleren je nodig hebt. Ook voor tablets heeft Today Calendar een speciale weergave gemaakt. De app is een week gratis te proberen, en kost daarna €4.60.

5. Google Agenda

Vaak wordt Google Agenda standaard meegeleverd op een Android apparaat, maar hij is ook voor iedereen in de Play Store te downloaden als je hem nog niet hebt. De app is simpel om te gebruiken, heeft een strak en minimalistisch uiterlijk en een uitstekende zoekfunctie. De achtergrond van een afspraak verandert mee per afspraak, waardoor je sneller een item kan vinden als je door je afspraken heen scrollt. Een voordeel van Google Agenda is de strakke integratie met andere Google diensten: zo kunnen Gmail items automatisch in je agenda app worden gezet, en worden herinneringen van bijvoorbeeld Google Keep ook automatisch toegevoegd. Deze herinneringen zijn ook in te zien via Google Inbox, waardoor het eco-systeem van Google goed samenwerkt. Natuurlijk is de app gratis en bevat hij geen advertenties.